کاربرد عایق الاستومری در پروژه ی ساختمانی

کاربرد-عایق-الاستومری-لینکران-در-پروژه-های-ساختمانی2

پروژه های ساختمانی و موضوع انرژی و صرفه جویی در مصرف آن یکی از مهمترین موضوعاتی است که امروزه زندگی بشر را درگیر خود نموده است. هر اقدامی در جهت بهینه سازی مصرف آن کمک شایانی به اقتصاد کشور می کند.
یکی از بهترین و به صرفه ترین روش های کاهش مصرف سوخت و جلوگیری از تلف شدن انرژی، عایق کاری تجهیزات و لوله های ساختمانی می باشد.
فوم ها یا عایق های حرارتی موادی طبیعی و یا صنعتی هستند که جریان حرارت را مهار می نمایند. عایق ها به شکل رولی و لوله ای و با نصب روی تجهیزات می توانند از عبور حرارت و انرژی از دیوارها و لوله ها جلوگیری نمایند. 
در این مقاله به کاربرد عایق الاستومری در پروژه های ساختمانی می پردازیم.

عایق الاستومری چیست؟

عایق الاستومری یا به عبارتی عایق پتویی نوعی از عایق تولید شده با ترکیبات پلیمری الاستومریک خاص می باشد. که طبق خاصیت موجود و شکل تولید شده به دو نوع عایق حرارتی برودتی الاستومری و عایق صوتی الاستومری در دسترس کاربران قرار می گیرد.
به صورت کلی الاستومر ماده ای است که خاصیت لاستیکی داشته باشد. و از جایی که محصولات تولیدی الاستومری زیاد است. لازم است تا آگاهی کافی جهت تشخیص بهترین و با کیفیت ترین محصول داشته باشیم.

عایق الاستومری ; ساده ترین راه کاهش مصرف انرژی در پروژه های ساختمانی

استفاده بیشتر از عایق های لوله و تجهیزات مکانیکی ساده ترین راه جهت کاهش مصرف انرژی در سیستم های سرمایشی و گرمایشی، آب گرم مصرفی، آب سرد سرمایشی و بخش های مختلف سیستم های خنک کننده مانند کانال ها، پلنوم ها، جعبه های فیلتر و …؛ و کاهش هزینه ها در پروژه های ساختمانی است. همچنین با افزایش ضخامت عایق در غالب موارد صرفه جویی معنا داری در مصرف انرژی و هزینه ها در طول عمر ساختمان ایجاد می شود.

اصولاً سازندگان پروژه ی ساختمانی تمایلی به عایق کاری مسیرهای فرعی لوله ها ندارند یا تلاش می کنند از حداقل ضخامت عایق در این مسیرها استفاده کنند تا به این طریق هزینه های مترتب بر عایق کاری و به تبع آن قیمت تمام شده ساختمان را کاهش دهند. ارایه برنامه ها و توجیهات اقتصادی و ایجاد الزامات قانونی در بحث صرفه جویی مصرف انرژی می تواند تا حد زیادی به بهبود این وضعیت کمک کند.
عایق کاری صحیح پوسته پروژه های ساختمانی به منظور کمک به حفاظت از یخ زدگی لوله ها به اندازه تأثیر آن بر پیشگیری از یخ زدگی یا صدمات ناشی از رطوبت به ساختمان ها مهم است. معمولاً، لوله های تأسیساتی نباید در دیواره های خارجی ساختمان اجرا شوند. با این حال، در برخی موارد، اجرای لوله های تأسیساتی در دیواره های خارجی در صورتی که عایق کاری پوسته ساختمان به خوبی انجام شده باشد و عایق در قسمت بیرونی محل نصب لوله ها اجرا شده باشد، امکان پذیر است.

اهداف عایق کاری در پروژه های ساختمانی

پیشگیری یا کاهش صدمات ناشی از آتش یا مواد خورنده به تجهیزات
کمک به حفاظت از محیط زیست با کاهش تولید گازهای گلخانه ای
کمک به سیستم های مکانیکی برای دستیابی به استانداردهای لازم
کنترل دمای سطح جهت حفاظت از افراد و تجهیزات
کاهش اتلاف حرارت یا صرفه جویی در مصرف انرژی
کنترل دمای سطح در پروژه های ساختمانی
افزایش راندمان عملکرد سیستم تأسیسات
پیشگیری یا کاهش تقطیر بر روی سطوح

علت استفاده از عایق الاستومری در منازل مسکونی و ساختمان ها

با عایق کاری ساختمان می توان ساختمان را در فصل زمستان گرم و در فصل تابستان خنک نگهداشت.ساختمان با عایق کاری تا ۵ درجه گرمتر در زمستان و تا ۱۰ درجه خنکتر در فصل تابستان میشود.

در برخی عایق ها حباب های هوا وجود دارد و موجب کاهش هدایت حرارت می شود. و برخی عایق الاستومری حرارت را باز میتابانند.

عایقی که حرارت کمتری از خود عبور می دهد مقاومت بالاتری دارد بنابراین برای انتخاب عایق مناسب باید به جای ضخامت عایق ها مقاومت حرارتی عایق ها را مقایسه و عایقی که دارای مقاومت حرارتی بالاتری است را انتخاب کنیم.عایق هایی که مقاومت حرارتی یکسانی دارند در صرفه جویی انرژی یکسان عمل می کنند و تفاوت آن ها در قیمت و محل کاربرد آن ها ست.

سقف ساختمان،کف ساختمان،لوله های آب گرم و دیوارهای خارجی ساختمان از جمله جاهایی است که با عایق کاری آن ها می توان در مصرف انرژی صرفه جویی کرد.که در عایق کاری سقف بین ۳۵ تا ۴۵ درصد و در عایق کاری کف ۵ درصد در زمستان و در عایق کاری دیوارها ۱۵ درصد در مصرف انرژی صرفه جویی می شود. میزان عایق مورد نیاز برای هر ساختمانی بر اساس مقررات ساختمان تعیین شده و هر ساختمان باید میزان عایق کافی را داشته باشد.

فواید استفاده از عایق الاستومری در پروژه های ساختمانی

  • پایداری بالا
  • انعطاف پذیری بالا
  • بدون تولید ریزگرد و غبار
  • مقاومت در برابر خوردگی
  • غیر سمی بودن مواد اولیه
  • مقاومت در برابر فشار و ضربه
  • ضریب انتقال حرارت بسیار پایین
  • مقاومت در برابر آلودگی، گرد و خاک، رطوبت

گروه صنعتی لینکران تولیدکننده و تأمین کننده مصالح نوین صنعت و ساختمان
اعم از انواع عایق الاستومری حرارتی ، برودتی و صوتی به اشکال رولی و لوله ای
برای انواع پروژه های ساختمانی می باشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان واحد ساختمانی گروه صنعتی لینکران
با شماره ۳-۰۲۱۸۸۲۸۸۵۵۱ داخلی ۱۲۳ تماس حاصل فرمایید.

جست و جو

دسته بندی مقالات

پست های دیگر